• Els regidors d’Urbanisme, Educació i Obres i Serveis de l’Ajuntament de Pego visiten les obres del futur institut

  CONSTRUCCIÓN DEL NUEVO INSTITUTO DE SECUNDARIA ENRIC VALOR, con una inversión de 6.220.000 euros que lo convierte en uno de los más modernos y completos de la Comunidad Valenciana y con un coste de cero euros para los pegolinos. A pesar de que otros grupos políticos (a los que la Generalitat no les hizo ni caso cuando gobernaban) mienten descaradamente al decir que que ha sido su trabajo el que ha conseguido el nuevo Instituto, ha sido gracias a la gestión municipal de Ciutadans de pego y sus socios la que ha permitido dotar de terrenos para su construcción, negociar su construcción y hacer que, previsiblemente, el centro abra sus puertas después del verano.

  Xema Ferrer, Alicia Siscar i Pascual Garcia van comprovar l’avançat de les obres del nou centre educatiu pressupostades en més de 6 milions d’euros i que està duent a terme l’empresa ‘Construccions i Estudis S.A’. El regidor d’Urbanisme afirmava que les obres «sembla que van per bon camí». Des de l’empresa no han donat una data concreta de finalització de la construcció però han assegurat que «tot va mitjanament bé» i tant l’empresa com l’Ajuntament de Pego tenen interès en què tot estigui a punt per a l’inici del pròxim curs.

  Ahir dimecres, 13 de juliol, el regidor d’Urbanisme, Xema Ferrer, la regidora d’Educació, Alícia Siscar i el regidor d’Obres i Serveis, Pascual García, van visitar les obres del nou institut de Pego situat al Clot, entre d’altres, per comprovar l’estat de les obres. Aquest nou centre educatiu es va pressupostar en 6.220.997’23 euros (sense IVA) amb un Pla d’Execució de 18 mesos, perquè l’empresa adjudicatària, Construccions i Estudis SA aixecar, en 13.500 m2, 16 aules per a secundària, 6 per acollir dues línies de formació professional, un gimnàs, un trinquet, un menjador i l’habitatge dels bidells.

  Segons el regidor d’Urbanisme l’estat de les obres «va per bon camí». De fet, anunciava que la segona planta de l’edifici «està a punt d’acabar-se» i aportava judici de l’arquitecta i els enginyers del projecte que asseguren «que tot vent en popa». No obstant això, no concretaven la data de finalització de les obres.

  Tot i que no estiga datada la finalització de les obres tot fa apuntar que el nou curs 2011/2012 podrà començar a les noves instal • lacions educatives, almenys aquesta és la intenció tant per part de l’empresa constructora com de l’Ajuntament de Pego . Apuntava Xema Ferrer que l’únic problema que havia sorgit fins ara era «la connexió elèctrica del centre de transformació de l’institut» que va ser resolt ahir mateix.

  Aprofitant l’ocasió, Ràdio Pego s’interessava pel contenciós interposat per l’empresa Construccions i Estudis SA a l’Ajuntament de Pego per evitar pagar o bé les taxes o els impostos de construcció. El regidor d’Urbanisme informava que «com a entitat pública ells van recórrer perquè no volien pagar la llicència d’obres com a entitat pública que eren i un centre que era per a benefici del poble» i defensava la posició de l’alcalde «de tractar a tothom per igual «i per tant argumentava Xema Ferrer,» si aixequem els impostos d’obra a l’empresa constructora de l’institut, també ho hauríem de fer als altres constructors de Pego, perquè sinó es produiria un gravi comparatiu «. El jutge que ha portat el contenciós endavant va resoldre a favor de l’Ajuntament de Pego i per tant, indicant a l’empresa que ha de pagar tant les taxes com els impostos de construcció. No obstant això, afirmava el regidor d’Urbanisme, «l’empresa té intencions de tornar a remoure-ho» i confirmava que, «de moment, no han fet efectiu el pagament». Xema Ferrer asseverava que la qüestió judicial «no influeix en absolut en les obres. Les obres estan anant en independència del pagament d’impostos».

  El regidor d’Urbanisme va manifestar el seu desig de fer una segona visita a les obres, sobretot, per comprovar els acabats, a més de fer-se una idea, un cop estiguin posats els llums, l’aspecte que donen a les aules. Comentava Ferrer que «el xapat està impecable i dóna un colorit molt atractiu a l’institut», però concloïa que «hi ha encara feina i el compromís de l’empresa i el nostre propi és acabar en temps i forma»

  Font:Radio Pego.