• La Conselleria d’Educació encara no ha cedit el complex educatiu de l’antic institut

  institut antic

  A una pregunta del regidor del Bloc Compromís Josep Nadal, la regidora d’Educació va revelar que encara s’està en negociacions amb la Conselleria perquè cedeixi, en una primera fase de l’edifici primer del complex per poder emprendre la reforma que es va aprovar per ple el 2014.

  En l’apartat de precs i preguntes del ple de febrer el regidor del Bloc Compromís, Josep Nadal interessava en quin punt es troba la cessió de l’antic institut i si l’equip de govern tenia intenció d’obrir una consulta amb l’oposició per veure a què es destina aquest espai.

  El portaveu de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, recordava que hi ha una partida prevista en el pressupost de 2014 per restaurar el primer edifici. L’informe ja està enviat i ara cal que conselleria doni el seu vistiplau. Puntualitzava l’alcalde Enrique Moll que ha trigat més del que estava previst enviar l’informe a Conselleria perquè s’ha redactat un nou document que recull en quina situació de deteriorament es troba actualment el complex educatiu. La regidora d’Educació també incidia en el fet que la reforma s’executaria en tres fases perquè la situació econòmica no permet fer-ho tot alhora.

  Una vegada quedava clar que encara s’està en negociacions amb la Conselleria, preguntava Nadal sobre el pròxim pas, «què finalitzat volem donar-li a l’institut vell, que és el que es vol fer aquí» i com «a posar -es en marxa». Preguntava si l’hi van a parlar entre tots, si van a fer una reunió amb les associació o quina era l’estratègia que pensaven seguir, al que l’alcalde li contestava que l’equip de govern creu que és «una qüestió prou important com per consensuar entre tots perquè és un espai on hi ha molt lloc […] i es pot dedicar a moltes coses […] fins i tot en algun moment s’ha pensat en fer habitatges tutelats, però són somnis «, acabava concloent Enrique Moll.

  Alicia Siscar, com a regidora d’Educació explicava que havia pensat era destinar-lo a associacions, ja que hi ha molta demanda. També avançava que «això és un altre despesa per a l’ajuntament», és per això que obria la porta a una quota mínima per al manteniment de la instal • lació: pagament de llum, aigua o vedell, entre d’altres, tot i que també comentava que hi hauria la possibilitat que la persona que es quedés la cantina exercís aquesta funció d’vedell. Possibilitats totes que, manifestava Siscar, tot i que havien de parlar i concretar.

  Font: Radio Pego