• ÚLTIM PLENARI DE LA LEGISLATURA

  IMG_20190612_084507_resized_20190612_102805858

  Hui s’ha celebrat l’últim Plenari de la legislatura 2015-2019, on també s’han acomiadat els Regidors que no continuaran forman part de la corporació municipal.

  IMG_20190612_083753_resized_20190612_102805169

 • PROGRAMA ELECTORAL 2019

  IMG-20190515-WA0000

 • I tu, que faries?

  logoweb

  Enguany tindrem eleccions municipals i des de Ciutadans de Pego, volem continuar treballant pel nostre poble. Com sabeu, som un partit local i no depenem jeràrquicament de ningú. Després d’anys d’experiència i des de reflexions fetes pels nostres simpatitzants considerem que hem de canviar la forma de fer les coses i qui ha de plantejar les necessitats que tenim som els mateixos pegolins, per això i des del trellat, us donem l’oportunitat de poder plantejar un programa electoral que done cabuda a la voluntat d’aquelles persones que consideren que poden aportar idees positives per al nostre poble.

  Així que, voldríem saber tu que faries, que proposaries, per a que eixe programa que anem a configurar reflexe al màxim la voluntat dels pegolins i les pegolines, fet per vosaltres i per a vosaltres. Som conscients que poden haver propostes impossibles o molt difícils de realitzar, en aquest cas, les debatrem i us donarem l’explicació dels pros i contres.

  Si estàs preocupat pel teu poble i el seu futur, col·labora amb nosaltres i envia’ns les teues propostes al següent correu electrònic: ciutadanspego@gmail.com

 • Primer Plenari 2019

  IMG-20190103-WA0002

  Hui, al primer Plenari del 2019, hem aprovat dues mocions:
  – En defensa del sector citrícola de la Comunitat Valenciana.
  – A favor de l’estudi, formació i visibilització sobre la Fibromiàlgia.
  Aquestes han estat aprovades per tots els grups polítics.

 • L’IMPERATIU LEGAL I LA PROPAGANDA ELECTORAL.

  P1340574-300x225

  L’IMPERATIU LEGAL I LA PROPAGANDA ELECTORAL.

  Hi ha qui diu que reduir el tipus impossitiu del’IBI per l’exercici 2018 és fer “propaganda electoral”. Jo pregunte, tenint en compte que no és la primera vegada que es baixa el percentatje que reb l’Ajuntament de l’IBI, presentar una moció sobre allò que s’acaba d’aprovar en el primer punt de l’ordre del dia del mateix Plenari, com es diu? En valencià ho cridem : “ penjar-se les medalles”.

  20171006_115749_resized

  Amb aquestes paraules, vull fer una reflexió a aquells que són regidors per “imperatiu legal”, o siga que juguen unes altres regles del joc que tots sabem quines són, i és la seguent: assabentat de la seua gran sabiduria contable, que llàstima no haver disposat d’algún d’ells els darrers dos messos quan s’han estat fent els càlculs de les possibles baixades de recaptació i quadrant els números de la comptabilitat municipal amb la finalitat que aquesta reducció de l’IBI no afecte a ningun dels serveis que es presten al ciutadà de Pego. Si haverem sabut que amb una moció d’una pàgina, tot es solucionava, no haverem fet tota eixa feina. Ah! I publicar com a propi un fet ja aprovat per Plenari i atribuir-se’l ells des de la pàgina d’un partit polític, com es diu?, teniu raó, això si que és propaganda partidista i conegut com a “plagio”. Senyores i senyors de Compromis, continuen així que, per imperatiu legal, van bé.
  Com a Regidor d’Hisenda i des de la postura que sempre s’ha mantés per part de Ciutadans de Pego, continuem i continuarem treballant per el nostre poble.

  *Foto: Ràdio Pego

 • PROPOSTA DE FUTUR PER A LA CULTURA PEGOLINA

  IMG-20170526-WA0009

  Esta setmana, s’ha iniciat un procés important per al futur de la cultura pegolina. Des de l’Ajuntament, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans de Pego Independents i amb l’abstenció de Compromís i Volem, s’ha aprovat sol·licitar dins del pla d’Obres i Serveis que ofereix la Diputació d’Alacant, la remodelació i adaptació del col·legi Cervantes per destinar-lo com a biblioteca Municipal, aules de lectura i conferències, adaptades amb les més avançades tecnologies.

  IMG-20170526-WA0008

  El projecte, que ha estat elaborat pels tècnics de l’oficina d’Urbanisme, està valorat en 1.058.655,61€, dels quals, en cas d’aprovar-se per part de la Diputació, aquesta aportaria el 65% del seu cost i el 35% restant aniria a càrrecde l’Ajuntament de Pego.

  20170526_091712_resized 20170526_091800_resized

  En la passada legislatura on Ciutadans de Pego ostentava la regidoria d’Educació i Cultura, la nostra regidora, Alicia Siscar, ja reivindicava la necessitat d’ampliar les dotacions municipals, el que va motivar que al nostre programa electoral de 2015, ja ens plantejàrem esforçar-nos per dur endavant aquest projecte:

  CULTURA I EDUCACIÓ:

  Tenim un gran patrimoni cultural i cada vegada m’es poc espai per poder-lo mostar. Des de Ciutadans de Pego plantegem una gran modificació de les nostres instal·lacions que consistirà en:

  L’habilitació del col·legi Cervantes com a biblioteca municipal. A la segona planta de l’edifici disposarem d’una zona d’estudis amb u horari adequat en èpoques d’examens; també hi destinarem un lloc a museu d’educació i per a activitat dels centres educatius.

  Aquesta mesura ens permetrà destinar a museu permanent la totalitat de l’actual Casa de Cultura, ubicada al carrer Sant Domènec.

  Estem doncs, especialment optimistes, ja que hem coincidit amb dues formacions polítiques recolzant el projecte i esperem que s’incloga definitivament als plans d’Obres i Serveis 2018-2020 de la Diputació d’Alacant.

 • NOVA XERRADA DEL COORDINADOR MÈDIC, CARLOS JUAN

  PicsArt_03-23-09.39.15

  Després de l’èxit obtingut en la xerrada impartida pel Coordinador Mèdic, Carlos Juan, sobre l’ICTUS, ara ens té preparada una altra sobre «primers auxilis i reanimació cardiopulmonar». Us esperem el proper dimarts 28 de març a les 17:00h a la Casa de la Cultura. Regidoria de Sanitat.

 • EL CENTRE DE SALUD OBRI UNA CONSULTA ANTITABAC

  tabaco--644x362

  La Regidoria de Sanitat us informa que a partir del proper dijous 23 de Març i amb caràcter quinzenal, s’obri a la nostra zona bàsica de salut la CONSULTA ANTITABAC amb horari de 13 a 15h. Aquest és un projecte que considerem molt important, ja que el tabac com bé és conegut és un important factor de risc cardiovascular i a més esta present en malalties de molt calat i importància com la malaltia pulmonar obstructiva crònica o MPOC així com la malaltia neoplàsica pulmonar.

  Amb aquesta iniciativa, convidem a tota la població de la nostra àrea a què es sume a lluitar contra aquest autèntic «assassí» que és el tabac.

  Els pacients conscienciats a deixar de fumar, han de sol·licitar cita en aquesta consulta personant-se a la recepció del centre de salut.

 • AJUDES ECONÒMIQUES DEL PLA RENHATA 2017

  BUCLE_renhata-300x200

  Des de la Regidoria d’Urbanisme us informem sobre les ajudes econòmiques per a la reforma de cuines i banys i per a adaptar els habitatges a persones amb diversitat funcional que presenta el Pla RENHATA 2017.

  Objecte de les ajudes: Subvencions als propietaris o inquilins per a la reforma del seu habitatge habitual, per a actuacions sobre els elements privatius de la mateixa i dirigides a l’adequada conservació i millora dels recintes de cuina i banys, i a la millora de l’accessibilitat en tot l’habitatge.
  Pressupost GVA per al programa 2017: 3.000.000 €
  Percentatge de la subvenció: 35% del pressupost protegible, amb un màxim de 4.200 €
  Pressupost protegible: Cost de les obres, el cost de la redacció de projectes, els honoraris dels tècnics, taxes i impostos. No inclouen electrodomèstics, fogons, forn o extractor de fums.
  Beneficiaris: Propietari/a, usufructuari/a o arrendatari/a de l’habitatge
  Condicions de l’habitatge:

  Ha de ser residència habitual del seu propietari/a, inquilí/a o usufructuari/a.

  Habitatge anterior a 1996, excepte en cas de persones amb diversitat funcional.

  Condicions de la reforma:

  S’admetran obres iniciades a partir de l’1 de gener de 2017.

  Les obres hauran de finalitzar-se abans de 15 d’octubre de 2017.

  Criteris d’adjudicació de les ajudes: Mitjançant concurrència competitiva i es valorarà l’antiguitat de l’habitatge, la seua qualitat constructiva i, en si cas, el grau de discapacitat de l’ocupant de l’habitatge.
  Tramitació: serà telemàtica a través de la pàgina web de la GVA i la realitzará un tècnic col·laborador.

 • PEGO APROVA ELS PRESSUPOSTOS DE 2016

  105387762

  El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explica que esta aprovació permetrà «facilitar molt el treball de cara a l’elaboració del pressupost de 2017», alhora que assegura que no haver aprovat a principi d’any el pressupost de 2016 no ha comportat una paralització de l’Ajuntament de Pego, sinó que el consistori «ha anat complint amb totes les seues obligacions monetàries». Avançava que el pressupost 2016 serà inferior al de 2015. També informava que el consistori ha aconseguit que el seu endeutament siga inferior al 70%.

  A un mes i mig de finalitzar l’any, l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego ha aconseguit quadrar el pressupost d’este exercici i el proper dimarts, 15 de novembre, puja al ple, en sessió extraordinària, la seua aprovació. Carmelo Ortolà, regidor d’Hisenda, explicava a Ràdio Pego que este pas es fa «perquè va a facilitar molt el treball de cara a l’elaboració del pressupost de 2017» i de fet confirmava que l’equip econòmic ja està treballant en ell. Esta aprovació permetrà «elaborar els pressupostos 2017 amb dades molt reals i contrastats», declarava Ortolà.

  Recordava el titular d’Hisenda que el retard en l’aprovació del pressupost d’este exercici ve motivada per «l’entrada de dos despeses importants que sumaven 150.000€ per a l’Ajuntament» i que va provocar que el pressupost que s’estava elaborant a principis d’any es desquadrara.

  Carmelo Ortolà volia deixar clar que, el fet de no haver aprovat a principi d’any el pressupost de 2016 no ha comportat una paralització de l’Ajuntament de Pego, sinó que el consistori «ha anat complint totes amb les seues obligacions monetàries […] i actualment estem en condicions de poder tancar uns pressupostos que no tenien repercussió sobre els serveis a la ciutadania que els ha tingut coberts en tot moment».

  Descobria Ortolà que, entre les inversions que reflectix el pressupost es troben els 138.000€ que l’Ajuntament de Pego ha d’aportar perquè s’execute el Pla d’Obres i Serveis que subvenciona en part la Diputació d’Alacant i que s’està dedicant a l’ampliació del cementeri municipal. Estos 138.000€ estan contemplats íntegrament en el pressupost de 2016.

  El pressupost de 2016 baixa respecte a 2015 per la contenció de la despesa, avançava el regidor d’Hisenda que afirmava que «realment l’Ajuntament està fent un esforç gran per a poder mantindre’s i anar pagant tot el que deu i fer front a les seues obligacions». Enguany l’Ajuntament de Pego paga menys capital (200.000€ menys) i menys interessos de capital bancari el que premet que el consistori estiga endeutat per sota del 70%. Esta situació d’endeutament li permetria «fer alguna gran inversió sense haver de tenir el permís directe del Ministeri d’Hisenda», explicava Carmelo Ortolà qui manifestava alhora que «ja m’haguera agradat a mi trobar-me en esta situació econòmica quan vaig entrar com a alcalde» perquè concloïa Ortolà que «estem en una situació econòmica que no és per tirar coets, però no tenim llista d’espera de proveïdors, no devem res a ningú, estem complint el període mixt de pagament i complint els plans d’ajust».

  El regidor d’Hisenda fa uns mesos enrere va expressar públicament que el seu desig era aprovar enguany el pressupost de 2016 i també el de 2017 perquè este últim entrara en vigor l’1 de gener. Això, però, admetia en esta ocasió, no serà possible. Espera, però, que es puguen aprovar l’1 de febrer.