• INSTAURACION DE LES JORNADES D’ESTUDIS CARMEL GINER BOLUFER, SOBRE LA HISTÒRIA DE PEGO.

  carmel giner

  Un poble és la seua història, per això és tan important que no es perdin a través del temps els fets més rellevants que han succeït a Pego. Amb aquesta intenció es va instaurar les jornades d’estudis Carmel Giner Bolufer on prestigiosos historiadors locals i forans han exposat els seus estudis sobre Pego.

 • INSTAL·LACIÓ DE LA CREU DE BODOIX.

  Foto 3 (creu bodoix)

  També l’any 2004 l’equip de govern de Pego va decidir recuperar un antic símbol del nostre poble perquè els més joves recorden les nostres tradicions: va ser la col·locació d’una creu al terme. Per a això gairebé tots els ferrers de Pego es van bolcar en la construcció d’una creu que al maig va ser col·locada al cim de la muntanya de Bodoix, on actualment tot excursionista pot visitar-la i prendre fantàstiques panoràmiques de la nostra vila des d’aquesta ubicació privilegiada.

 • COMMEMORACIÓ DEL 725 ANIVERSARI DE LA NOSTRA VILA.

  Foto 1 (725 aniver)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  L’any 2004 els pegolins van viure unes celebracions especials: van ser les commemoracions de la fundació de la nostra Vila en 1279. El 17 de gener i l’11 de setembre van tenir lloc els actes civils, en els que van acudir personalitats del món de la política de tot la comarca, d’Alacant i València, així com il·lustres convidats com el vicerectorat de la Universitat d’Alacant: va ser la tornada de Pego a la vida social de la marina Alta i de la província, entrant a partir de llavors en la Mancomunitat Cultural de la comarca així com des de tots els municipis es va tornar a convidar a Pego i els seus representants als actes; tot un exemple de civisme. D’altra banda el 26 de setembre es va celebrar el vessant religiós de la festa, en què el nostre estimat Ecce-Homo prenc una vegada més el carrer per anar al Pla de la Font, on el Arzovispo de València presidi una missa de campanya a la que van acudir centenars de pegolins i veïns de les Valls.

 • SERVEI BRIGADA AZUL.

  Des de finals de 2005 l’Ajuntament té activat un servei de captura i retirada d’aquells animals abandonats que hi hagen al casc urbà o en el terme municipal. A més, si un propietari no pot fer-se càrrec de la seua mascota, per una petita taxa se’ls retira i és portat a una protectora per a la seua adopció.

   

 • SUPORT VITAL BÀSIC 24 HORES AL AMBULATORI.

  Foto 7 (suport vital bàsic)

  Per si la salut ens juga una mala passada i hem de ser traslladats d’urgència a l’Hospital Comarcal, des de fa dos anys comptem amb una ambulància les 24 hores a la porta de l’ambulatori per realitzar aquest servei.

 • OBERTURA D’UNA NOVA OFICINA D’URBANISME I AUGMENT DELS TÈCNICS MUNICIPALS.

  Foto 6 (oficina urbanismo)

  Això permet agilitzar la burocràcia necessària per obtenir permisos d’obres, cèdules d’habitabilitat, llicències d’obertura d’establiments …. ara l’Oficina d’Urbanismes ja no es troba tancada amb clau com en altres èpoques, sinó que està al servei del ciutadà.

 • INAUGURACIÓ DE LES OFICINES DE L’CREAMA-SERVEF A PEGO.

  Foto 5 (Creama)

  Aquest servei, a més d’evitar que hàgen d’anar a Dénia a ticar a l’atur, ajuda als pegolins a trobar feina, formar-se per ser empresaris o realitzar activitats economiques especifiques, o a rebre informació sobre com montar un negoci entre altres coses. A més, també serveix d’ajuda a diferents associacions per dur a terme les seves campanyes dins de l’àrea de la promoció econòmica.

 • AUGMENT DEL NUMERO D’AGENTS DE LA POLICIA LOCAL I HABILITACIÓ DE TRES OFICIALS CAPS

  Foto 3 (Agentes policia)

   

  Si alguna cosa caracteritzava al cos municipal de la policia local de Pego en 2003 era el minvat que havia quedat després de vuit anys de pressions. Així, i durant aquests quatre anys, de 14 agents s’ha passat a 19, a més de promocionar-se a dos oficials, perquè tots els torns estiguen estructurats i organitzats amb un responsable per al millor servei del ciutadà. En poques setmanes s’incorporara a la plantilla un nou agent, amb el que el total d’efectius serà de 20.

 • NOVA DEPENDÈNCIA DE LA POLICIA LOCAL

  Foto 2 (nuevo retén)

  Ja fa tres anys que tenim en funcionament el nou reten de la Policia Local, situat al centre del municipi, que permet una resposta mes ràpida davant les emrgencias i sol·licituds dels ciutadans. A més, les instal·lacions està completament equipades per facilitar la feina dels agents, el que repercuteix en el benefici de tots.

 • CONSTRUCCIÓ DE VESTUARIS I SERVEIS A LA PISTA D’ATLETISME DEL PUJOL.

  FOTO 3 (vestuarios Pujol)

  Si alguna cosa és fonamental avui en dia en tota instal·lació esportiva, són uns serveis i uns vestuaris per a la gent que la fa servir, una cosa tan bàsica i del que mancava la pista d’atletisme del Pujol. Per això, i no discriminant aquestes instal·lacions, vam decidir millorar construint un complet edifici destinat a magatzem de material, lavabos i vestuaris perquè tots aquells esportistes que utilitzen gratuïtament aquest camp de atletisme i futbol gaudeixin d’un complet servei de totes les comoditats.

  13