• Dia Mundial de la lluita contra la SIDA

  2015-11-30 18.23.34

  En la lluita contra la SIDA, el desenvolupament científic està permetent, a través de mètodes de diagnòstic i tractament cada vegada més eficaços i còmodes, millorar i allargar la vida dels afectats de forma evident.    A pesar d’això, la prevenció, continua sent l’instrument bàsic de lluita per a evitar la infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH).

  La prevenció com a estratègia bàsica contra el VIH/SIDA s’encavalca amb les activitats realitzades pels centres de planificació familiar, centres d’ajuda a la drogoaddicció, comunitats terapèutiques, centres de salut mental i unitats dels hospitals de la Comunitat Valenciana.

  Les Infeccions de Transmissió Sexual són infeccions que es transmeten a través de les relacions sexuals, quan entren en contacte mucoses infectades. Una sola relació amb la persona infectada és suficient per a la transmissió de la infecció.

  Però, com reconèixer?
  En la majoria dels casos l’aparició de molèsties, picor, úlceres, coïssor, secrecions anormals o altres signes estranys en els teus genitals i zona perineal, són símptomes que poden fer sospitar d’una ITS.
  Diferent és el cas del VIH, que entre altres també es transmet per via sexual, i causa un gran deteriorament al sistema immunitari, però en aquest cas la infecció pot passar desapercebuda fins que es produeixen les complicacions, generalment malalties infeccioses com a conseqüència de no haver estat diagnosticada i tractada la infecció.
  Si has tingut relacions sexuals sense precaució o tens algun d’aquests símptomes, acudeix al teu metge.

 • PLENARI ORDINAR 1 D’OCTUBRE-BAIXADA DE L’IBI AL 2016

  2015-10-05 09.35.56

  Al Plenari de dijous passat era aprovada per unanimitat la proposta presentada pel regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, on proposava la modificació de l’ordenança reguladora de l’IBI per a reduïr el tipus impositiu al 2016, on el d’urbana passarà de l’1,16 a l’1,07 i el de rústica de l’1,11 a l’1,02.  Aquesta reducció de 0,09 punts bloquejarà la pujada de l’IBI i farà que s’estabilitze i en alguns casos baixe.

  D’altra banda també era aprovada per unanimitat la moció presentada pel grup Compromís amb la intenció de demanar el «Rescat de la Gestió de la Sanitat Pública a la Marina Alta».  Carmelo Ortolà, regidor de Sanitat, afirmava el malestar general existent i lamentava que a l’introduïr empreses que comencen a fer negoci amb la Sanitat, es va en detriment de la salud de les persones i per tant com a portaveu de Ciutadans de Pego Independents, donava suport a la moció.

  Per finalitzar la sessió ordinària, el socialista Raúl Tamarit, cedia la regidoria de Festes a la seua companya Rebeca Bañuls argumentant no poder fer front a les tasques corresponents a aquesta àrea per la incompatibilitat amb el seu treball fora de la casa consistorial.

  12010488_927597353972239_9204610667667635912_o

 • POLSERA DE LA VIDA PER UN PEGO CARDIO-PROTEGIT

  PicsArt_09-17-05.23.38

  Com ja anunciavem al nostre programa electoral, amb Acció Urgent tenim un servei municipal que a data d’avuí és l’enveja de la resta de pobles, ja que el servei sanitari actual deixa molt que desitjar i estem patint-ho tots. Per això,  continuem apostant per un poble cardio protegit i animem a la ciutadania a col·laborar amb Acció Urgent comprant la POLSERA DE LA VIDA, té un cost de tan sols 1€ i tots els diners recaptats serán destinats a la compra de nous desfibril· ladors i així dotar a diverses instal·lacions municipals on encara no es disposa dels aparells (DESA).

  triptic CARDIO 1triptics CARDIO 2

 • LA REGIDORIA DE SANITAT I ACCIÓ URGENT AMB ELS NOSTRES MAJORS-ONA DE CALOR

  20150824_092612

  Des de la Regidoria de Sanitat us donem a conèixer la gran tasca humanitària que ralitza l’equip de voluntaris d’Acció Urgent amb els nostres majors, ja que durant tot l’estiu els han visitat per realitzar-los un control setmanal i fer-los també una mica de companyia, ja que molts d’ells viuen sols. La realització de revisions per l’onada de calor segueix el seu curs fins el pròxim 7 de Setembre. No obstant, us recordem que els voluntaris d’Acció Urgent queden a la vostra disposició al telèfon 653 867 383.20150824_093039 - copia 20150824_092816 - copia

 • CIUTADANS DE PEGO EN INSTAGRAM

  Instagram

  Des de Ciutadans de Pego Independents volem donar-nos a coneixer i ser més accesibles. Tots coneixeu la pàgina web «ciutadansdepego.org» i el nostre perfil en facebook «Ciutadans de Pego Independents», doncs ara, també podreu trobar-nos en Instagram baix el nom «ciutadansdepego». Us animem a que ens visiteu i seguiu per a estar informats de tot el que correspon a les nostres regidories i al partit. Gràcies!

  https://i.instagram.com/ciutadansdepego/

 • REGIDORIA DE SANITAT-COM COMBATRE L’ONA DE CALOR

  2015-07-17 14.07.16

  Des de la REGIDORIA de SANITAT amb la col·laboració d’ACCIÓ URGENT us donem uns consells per a combatre l’ona de calor. Al mateix temps informem a tots aquells que tinguen persones major vivint soles que poden pasar per l’Ajuntament, Serveis Socials o Acció Urgent i apuntar-les per a que els puguen fer una revisió semanal.

 • Acció Urgent instal·la el primer desfibril·lador del projecte ‘Pego cardioprotegit’

  des-3

  Pego es converteix en un municipi pioner en la cardio protecció de la seva població amb el projecte que està desenvolupant Acció Urgent sota la denominació ‘Pego cardioprotegit’. El projecte des d’aquest matí ja compta amb el primer desfibril·lació • lador, instal • lat a l’Ajuntament de Pego, que permetrà minimitzar el temps de resposta si es produeix una aturada cardiorespiratòria.

  ‘Pego cardioprotegit’ és un projecte d’Acció Urgent a desenvolupar en 2 anys i que està contemplat en les millores de servei que va presentar per renovar la concessió del servei d’emergències que presta l’Ajuntament de Pego. L’objectiu principal és minimitzar el temps de resposta en cas que es produeixi una parada cardiorespiratòria al municipi perquè les maniobres de reanimació cardio preventiva més la desfibril·lació • lació en els primers 3 a 5 minuts després d’una parada cardíaca poden aconseguir unes taxes de supervivència molt altes, de 49 al 75%.

  Llegir article complet