• PROPOSTA DE FUTUR PER A LA CULTURA PEGOLINA

  IMG-20170526-WA0009

  Esta setmana, s’ha iniciat un procés important per al futur de la cultura pegolina. Des de l’Ajuntament, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans de Pego Independents i amb l’abstenció de Compromís i Volem, s’ha aprovat sol·licitar dins del pla d’Obres i Serveis que ofereix la Diputació d’Alacant, la remodelació i adaptació del col·legi Cervantes per destinar-lo com a biblioteca Municipal, aules de lectura i conferències, adaptades amb les més avançades tecnologies.

  IMG-20170526-WA0008

  El projecte, que ha estat elaborat pels tècnics de l’oficina d’Urbanisme, està valorat en 1.058.655,61€, dels quals, en cas d’aprovar-se per part de la Diputació, aquesta aportaria el 65% del seu cost i el 35% restant aniria a càrrecde l’Ajuntament de Pego.

  20170526_091712_resized 20170526_091800_resized

  En la passada legislatura on Ciutadans de Pego ostentava la regidoria d’Educació i Cultura, la nostra regidora, Alicia Siscar, ja reivindicava la necessitat d’ampliar les dotacions municipals, el que va motivar que al nostre programa electoral de 2015, ja ens plantejàrem esforçar-nos per dur endavant aquest projecte:

  CULTURA I EDUCACIÓ:

  Tenim un gran patrimoni cultural i cada vegada m’es poc espai per poder-lo mostar. Des de Ciutadans de Pego plantegem una gran modificació de les nostres instal·lacions que consistirà en:

  L’habilitació del col·legi Cervantes com a biblioteca municipal. A la segona planta de l’edifici disposarem d’una zona d’estudis amb u horari adequat en èpoques d’examens; també hi destinarem un lloc a museu d’educació i per a activitat dels centres educatius.

  Aquesta mesura ens permetrà destinar a museu permanent la totalitat de l’actual Casa de Cultura, ubicada al carrer Sant Domènec.

  Estem doncs, especialment optimistes, ja que hem coincidit amb dues formacions polítiques recolzant el projecte i esperem que s’incloga definitivament als plans d’Obres i Serveis 2018-2020 de la Diputació d’Alacant.